På den här sidan hittar ni mina favoritrecept. Jag kommer lägga till några få recept i taget men så småningom så kommer det att finnas en hel del recept här.
På den här sidan hittar ni mina favoritrecept. Jag kommer lägga till några få recept i taget men så småningom så kommer det att finnas en hel del recept här.
8 - 10 lasagneplattor
Köttfärssås:
300 g köttfärs
1 msk margarin
1 - 2 gula lökar
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 st buljongtärning
salt
peppar
Ostsås:
1,5 msk margarin
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1,5 dl lagrad riven ost
salt
Källa: Mat för barn
TillbakaKöttfärsåsen:
Skala och hacka löken. bryn köttfärsen i matfettet i en stekpanna och rör den smulig med en gaffel. Lägg över den i en gryta.
Fräs löken, häll på lite vatten. Tillsätt lök och sky till färsen. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning och kryddor. Koka under lock på svag värme ca 20 min.
Smaka ev av med lite mer salt och peppar
Ostsåsen:
Smält matfettet och rör i mjölet. Tillsätt mjölken under omrörning och låt det koka 3-4 min. Lägg i den rivna osten och låt den smälta. Smaka av med lite salt.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ungssäker form. Häll på hälften av ostsåsen och bred ut den. Varva plattorna i tre lager med köttfärssås i de två mellanvarven. Bred ut resten av ostsåsen överst.
Gratinera mitt i ugnen, ca 30 min.
Servera med en sallad.
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda övriga torra ingredienser i en skål och vänd sedan ner detta i äggsmeten med kesella och limeskal. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min. tänk på att den ska vara kladdig i mitten! Låt kallna. Pudra över florsocker, garnera med limeskivor. Servera med en klick (1 msk) vispad vispgrädde/port.